Akým spôsobom môžu datle pomôcť počas tehotenstva?

Pre tehotnú populáciu nežného pohlavia sú Datle viac ako odporúčanou potravinou (najmä v posledných 4 týždňoch tehotenstva) a to nielen z pohľadu príjemnej chuti, ale najmä zdravotného dopadu.

V tejto súvislosti bola realizovaná aj konkrétna štúdia a výsledky sú naozaj viac ako zaujímavé.

Ak ste tehotná, tak zrejme budete vedieť o čo ide (pre istotu však pripájame ku každej oblasti link pre viac info).

Toto sa udialo v rámci štúdie maminám, ktoré užívali posledné 4 týždne požehnaného stavu 6ks datlí denne:

  • dilatácia cervikálneho kanálika (roztiahnutie krčka maternice) bolo o 75% väčšie ako u nedatlových konzumentiek (3,52cm verzus 2,02cm)
  • až 83% "datlových" maminiek malo neporušené membrány pri príchode do nemocnice na pôrod
  • 96% datlo-mamín prišlo na pôrod po “vlastných”
  • podanie Pitocínu/Oxytocínu prebehlo len u 28% datlových mamín, kdežto u tých, ktoré nepapali datle bolo prítomné až pri 47%
  • datlové maminy mali až o takmer 7hodín kratšiu latentnú fázu (prvotnú fázu) pôrodu oproti nedatlovým (510min verzus 906min)

Okrem tohto bola realizovaná aj ďalšia štúdia, ktorá sa zameriavala na rozsah popôrodného krvácania pri užívaní datlí v porovnaní s oxytocínom.

Výsledok je opäť celkom zaujímavý a pozorovanie sa vykonalo tak, že sa jednej skupine žien (z celkového počtu 62) podalo 50 gramov datlí a druhej skupine sa podalo 10 jednotiek oxytocínu ihneď po vypudení placenty.

Zistilo sa, že počas prvých 3hodín bola strata krvi u "datlových mamín" o vyše 35% nižšia ako u oxytocínových (162,5ml verzus 220,7ml).

Veríme, že boli tieto informácie pre Vás užitočné a ak by ste si chceli chutné kráľovské Datle Medjoul niekedy objednať pre seba alebo svojich blízkych, tak sa môžete prekliknúť do obchodu

Príjemný zvyšok dňa prajeme 🙂

Vaši z Fresheees

Komentáre

0 komentáre

Napíšte komentár

Komentáre sú schvalované